Krämig risotto
Den här rätten fick vi på en tjejmiddag för en tid sedan, jag gillade den! Vi testade den här hemma igår, populär hos barn och sambo, men vi bytte ut fläskfilen mot kycklingfile, det fungerade lika bra det.
Fläskfile med krämig risotto
600g fläskfile
1 pkt cantadou färskost vitlök och örter
1 st gul lök
250g champinjoner
2 vitlöksklyftor
3 dl arboriris
400g krossad tomat
4 dl vatten
Sätt ugnen på 225°. Putsa köttet från senor och vita hinnor. Snitta filén på längden så att det bildas en ficka. Krydda fickan med 1/2 tsk salt och
1 krm peppar. Fyll fickan med färskosten. Stäng fickan med tandpetare eller bind ihop filén med steksnöre. Hetta upp en panna riktigt ordentligt. Bryn köttet runt om 1 1/2 msk smör
3–4 min. Krydda med 3/4 tsk salt och
2 krm peppar. Ta upp och låt köttet vila
på ett fat. Skala och finhacka löken. Ansa och klyfta svampen. Fräs svamp och lök till fin färg i 1 msk smör ca 4 min. Pressa i vitlöken när det återstår 1 minut av stektiden. Tillsätt ris, tomater, fond, vatten,
1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Rör om och häll i en ugnssäker form (ca 28 x 20 cm). Lägg fläskfilén ovanpå riset och täck över med ugnsfolie. Baka mitt i ugnen ca 50 min, tills riset är genomkokt och köttet har innertemperatur 68°. Skiva köttet och servera det med riset.
Kramar/ Cecilia