Livstecken...
Ekorrhjulet snurrar på... Jag tycker inte det händer så mycket i mitt liv just nu... Min arbetsgivare har gått ut med varsel! En hel tidningspapperlinje kommer att stängas till sommaren, det är väldigt ovisst här på bruket nu, ingen vet någonting! Ca 175 personer kommer att bli drabbade, 135 kollektiva och 40 tjänstemän. Men blir jag arbetslös ja då är det så, jag kan inte påverka det! Får se det som en chans att göra något nytt!
Syjuntebrudarna har varit till Hofors, det var trevligt! Men tyvärr användes inte kameran... Men jag ska publicera menyn:
Varmrätt: Baconlindad kyckling med balsamicosås och pressad potatis
Efterrätt: Snickerskladdkaka med grädde
Jag hoppas brudarna var mätta och belåtna!
Nubberöra med rågknäcke
2 ägg
1 burk matjesill (200g)
1 liten rödlök
1 dl creme fraiche
2 msk majonnäs
1 dl hackad dill
1/2 dl röd kaviar
svartpeppar
Hårdkoka, skala och hacka äggen. Skala och hacka löken. Blanda creme fraiche och majonnäs. Vänd ner alla ingredienser. Smaksätt med svartpeppar. Garnera efter behag. Servera med gott knäckebröd.
Baconlindad kyckling med balsamicosås och pressad potatis
4 pers:
4 kycklingfiléer, 500 g
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk oregano
1 paket bacon
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk oregano
1 paket bacon
2 dl vispgrädde
2 msk balsamvinäger
1 msk konc kycklingfond
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk balsamvinäger
1 msk konc kycklingfond
2 pressade vitlöksklyftor
Sätt ugnen på 225°. Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano. Linda bacon runt. Bryn den i en stekpanna. Lägg i en ugnssäker form. Vispa ihop grädde, vinäger, fond och vitlök. Häll det i formen. Stek i mitten av ugnen ca 15 min eller tills kycklingen är klar. Strö ev över lite färsk oregano.
Jag valde att servera den pressad potatis och en enkel sallad med tomat och bladspenat.
Snickerskladdkaka
Kaka:
100 g smör
3 dl strösocker
2 ägg
1½ dl vetemjöl
4 msk kakao
100 g smör
3 dl strösocker
2 ägg
1½ dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vanillinsocker
1 förpackning (a 78 g) Center
Topping:
200 g mjölkchoklad
2 dl jordnötter
1 förpackning (a 78 g) Center
Topping:
200 g mjölkchoklad
2 dl jordnötter
Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret till smeten. Låt svalna. Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, kakao, mjöl och smöret. Bred ut i den smorda och bröade formen, tryck sedan i alla center och grädda sedan i mitten på ugnen i ca 20 minuter. Under tiden smälter du mjölkchokladen över ett vattenbad och rör ner jordnötterna. Fördela sedan detta på kladdkakan, och ställ den kallt minst 2 timmar innan servering.
Njut av vårsolen och krama varandra!
Kramar/ Cecilia